Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Reuters: Η Ελλάδα συμφώνησε με 6 τράπεζες για την έκδοση ομολόγου


19/7/2017

Ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με 6 τράπεζες για τη διαχείριση της έκδοσης ομολόγου που αναμένεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η κυβέρνηση ανέθεσε την έκδοση του ομολόγου στις τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Ωστόσο, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει από την πλευρά του ότι τροχοπέδη στην έκδοση ομολόγου ίσως αποτελέσει το “ταβάνι” του χρέους που θα ορίσει το ΔΝΤ προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση ομολόγου (που θα αυξήσει το χρέος της).

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το timing της έκδοσης ομολόγου, αφού θεωρούν μεν ότι το momentum είναι θετικό, ωστόσο φαίνεται πως η Ελλάδα δε θα “γλιτώσει” το “αλμυρό” επιτόκιο, και για το λόγο αυτό οι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ εμφανίζονται προβληματισμένοι, καθώς μία ενδεχόμενη αποτυχία της έκδοσης θα στείλει αρνητικά μηνύματα στις αγορές.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου