Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Με το κούρεμα θα δεσμευτούν οι καταθέσεις

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται σε δημοσίευση που ήταν αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Περιγράφονται οι επιπτώσεις  της αναδιάρθρωσης του χρέους στην οικονομία , αλλιώς και κούρεμα,  που είναι κυριολεκτικά τραγικές.
Ανάμεσα στ' άλλα προβλέπει και δέσμευση των καταθέσεων στις τράπεζες.

                        

Οι επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση.

Άμεσες.
Η πιο χαρακτηριστική από τις επιπτώσεις, με άμεσο αντίκρυσμα στην ευρύτερη οικονομία και τους πολίτες, είναι η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που συνεπάγεται πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χρεοκοπία τραπεζών που, μετά τις απώλειες από το hair cut, δεν θα έχουν ικανά κεφάλαια για να λειτουργήσουν.
Μαζί με τις τράπεζες,πλήττονται και οι άλλοι κάτοχοι ομολόγων ή μετοχών τραπεζών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι κ.ά.

Πολιτικές και οικονομικές πιέσεις.
Όλα αυτά οδηγούν μία χώρα σε ομηρία και την οικονομία σε ασφυξία

Το εφιαλτικό ''μετά'': Η κερδοσκοπία συνεχίζεται
Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει ουσιαστικά στην έκδοση νέων ομολόγων που και αυτά θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές. Η ανισορροπία που μπορεί να προκληθεί από τις κερδοσκοπικές κινήσεις έναντι αυτών των ομολόγων παραμένει. Η εκτίναξη των spreads δεν αντιμετωπίζεται, ούτε και, περαιτέρω, η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού στη χώρα.

Συμπέρασμα.
Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από το αρχικό ποσό του διακανονιζόμενου χρέους.
Οι επιπτώσεις στο εθνικό οικονομικό σύστημα είναι άμεσες και συμπεριλαμβάνουν μεγάλη κρίση ρευστότητας και χρεοκοπία τραπεζών. Οι επιπτώσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα εγείρουν τεράστιες πολιτικές πιέσεις για ικανοποίηση των πιστωτών.
Οι πιέσεις αυτές αφορούν τόσο την πολιτική διαπραγμάτευση για το διακανονισμό του χρέους όσο και τις άμεσες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές της χώρας. Η χώρα τίθεται σε δυσμενή θέση στο πλαίσιο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων. Η χώρα ουσιαστικά εξοβελίζεται από τις διεθνείς αγορές.

Σχετική δημοσίευση:
http://krisi2011.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου