Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Εκπαιδεύονται εθελοντές και εργαζόμενοι στην παροχή συσσιτίων σε απόρους


8/3/2013

Πρόγραμμα ΕΦΕΤ και Δήμων

Η αυξανόμενη ανάγκη παροχής τροφίμων σε απόρους κατά τρόπο που να πληροί τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων οδήγησε τον ΕΦΕΤ να ξεκινήσει προγράμματα κατάρτισης σε απασχολούμενους - εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους

Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον στη συνδρομή στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.

Η έναρξη των σεμιναρίων έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο Δήμο της χώρας για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

Το μονοήμερο πρόγραμμα κατάρτισης διεξήχθη σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς και έλαβε χώρα στην αίθουσα "Δήμαρχος Βασίλειος
Γκατσόπουλος" του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Όλα τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν, μετά τη λήξη των οποίων θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου