Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Guardian: «Έλληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή»


2/4/2013

Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο: «Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή της Ελλάδας φιλοδοξεί να επεκταθεί παγκοσμίως».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εγχώρια επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στρέφει τις πολιτικές της φιλοδοξίες σε επέκταση «όπου υπάρχουν Έλληνες».

Η Χρυσή Αυγή «θέλει να δημιουργήσει κύτταρα σε κάθε γωνιά του κόσμου» γράφει χαρακτηριστικά συνδέοντας τη δράση της με Βρετανούς νεοναζί κατά την περίοδο ίδρυσης της στην δεκαετία του 80.

Τότε, όπως γράφει o Guardian άρχισε να ανοίγει γραφεία στη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η νέα διεθνής ώθηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχεται ως αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή άνοδο των ποσοστών της και τη φέρνουν στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.


Για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή τον περασμένο χρόνο με 18 βουλευτές, οι υπερεθνικιστές δείχνουν να συγκεντρώνουν τώρα το 11,5%, γράφει το ρεπορτάζ της Guardian αναφερόμενο στην έντονη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από πλούσιους εφοπλιστές, που κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την Ελλάδα ακολούθησε η Γερμανία και σχεδιάζεται η επέκταση με δεκάδες γραφεία στην Αυστραλία, όπως γράφει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, ότι το Κόμμα του αποφάσισε να δημιουργήσει «κύτταρα όπου υπάρχουν Έλληνες, επειδή ο λαός κατάλαβε ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια».

«Στους άμεσους στόχους μας είναι η δημιουργία γραφείου και τοπικής οργάνωσης στη Μελβούρνη και πολύ σύντομα βουλευτές μας θα επισκεφτούν την Αυστραλία» είχε δηλώσει ο κ. Κασιδιάρης.

Δηλώσεις που ξεσήκωσαν πολλούς Έλληνες ομογενείς, όπως σημειώνει ο συντάκτης του ρεπορτάζ της Guardian.

Πηγή

Πρέπει η Χρυσή Αυγή να δημοσιεύει μηνιαίους ισολογισμούς με στοιχεία για το από πού βρίσκονται τα λεφτά για τα γραφεία της και τα τρόφιμα που μοιράζει. Οι εισφορές των βουλευτών της από την βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν δεν φτάνει.

Αλλιώς το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων αν γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε περίπτωση που προέρχονταί από ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου