Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας και Βαρουφάκης είχαν προσλάβει γερμανούς συμβούλους με ''άκρες'' στην κυβέρνηση Μέρκελ!


30/1/2016

Εταιρία Γερμανών συμβούλων με την επωνυμία GoetzPartners φέρεται να είχαν προσλάβει την περασμένη άνοιξη οι Τσίπρας και Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τα Νέα θα παρείχαν τεχνογνωσία για το πως θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά θα δούλευαν επίσης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως διαρρέεται από την Γερμανική εταιρεία η επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε μέσω ανθρώπου που άνηκε στον στενό κύκλο του κυρίου Τσίπρα που γνώριζε την εταιρία και τις στενές διασυνδέσεις της με Κυβερνητικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί manager εκτιμούσαν πως εντός ευρώ η Ελλάδα δεν είχε καμία πιθανότητα ανάκαμψης χωρίς ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.
Κατά το δημοσίευμα οι Γερμανοί σύμβουλοι έκλειναν επαφές με κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους, έτοιμους να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, ενώ διαβεβαίωναν τον Γιάνη Βαρουφάκη πως η πρόταση θα γίνει δεκτή από Μέρκελ και Σόιμπλε.

Αποκαλυπτικό όμως είναι το δημοσίευμα και για το παρασκήνιο που οδήγησε στο να μην τελεσφορήσει αυτή η συνεργασία. Φέρεται λοιπόν ο Α. Τσίπρας να μην έθεσε την πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο όχι γιατί ''φοβόταν'' την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά γιατί έκρινε πως δεν μπορούσε τότε να παρουσιάσει ως δική του μία πρόταση με την οποία θα συμφωνούσαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αναφέρουν μάλιστα πως Λαφαζάνης και Βαλαβάνη μιλούσαν απ' ευθείας με τους Γερμανούς!

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής διέψευσε το δημοσίευμα: ''επειδή το γράφουν δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια''.

Όμως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε στην αντεπίθεση: Δημιουργείται θέμα αν την περίοδο που ο κος Τσίπρας μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες πλήρωνε με χρήματα του ελληνικού λαού γερμανούς συμβούλους.
Διάψευση από το Μαξίμου

Με ανακοίνωση που βγήκε πριν από λίγο διαψεύδεται η πρόσληψη γερμανών συμβούλων από Τσίπρα και Βαρουφάκη. Μάλιστα τονίζεται πως η γερμανική εταιρεία χτύπησε την πόρτα του Πρωθυπουργού χωρίς όμως ανταπόκριση.

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

''Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.

Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .

Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς''.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου