Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Τόμσεν το 2014: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα»


13/4/2016

Δέν χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα παρά μόνο επιπλέον χρηματοδότηση, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, αναφερόμενος στις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

Ο κ. Τόμσεν σε συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα αλλά περισσότερη χρηματοδότηση.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016», είπε ο κ. Τόμσεν.

Το ΔΝΤ σύμφωνα με τον Πόλ Τόμσεν δέω ψάχνει ένα μεγάλο ποσό όπως παλαιότερα αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί η χώρα ένα είδος χρηματικής βοηθείας

Μιλώντας για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, έκανε λόγο για ένα «σημαντικό ορόσημο» που πρόκειται να διευκολύνει τις εμπορικές τράπεζες στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις αγορές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους ανέφερε πως κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα.

Τέλος, ερωτηθείς για την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν είπε ότι θα γίνει επίσκεψη για τούς αριθμούς το επόμενο διάστημα αλλά σημείωσε ότι κύρια αποστολή θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου