Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

«Η Ελλάδα δεν ησυχάζει»


4/2/2016

Η γενική απεργία στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς και το επίμαχο δεύτερο πακέτο ασύλου που ψήφισε χθες το υπουργικό συμβούλιο απασχολούν σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

 «Τίποτα δε λειτουργεί πλέον» μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι N-tv στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενο στις απεργίες. «Γενική απεργία παραλύει την Ελλάδα. Εργαζόμενοι σε σχεδόν όλους τους κλάδους διαμαρτύρονται ενάντια στις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές στην Ελλάδα. Με διαδηλώσεις και απεργίες θέλουν να παραλύσουν τη χώρα. Μια ακόμη δοκιμασία για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τσίπρα.

Την είδηση περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μεταδίδουν αρκετά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα η γερμανική έκδοση της Huffington Post επικαλούμενη πληροφορίες γερμανικών και ελληνικών μέσων κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές την άνοιξη. «Η Ελλάδα δεν ησυχάζει» τιτλοφορεί η εφημερίδα το εν λόγω άρθρο της. «Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας και των εταίρων. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Τσίπρας προσπάθησε ματαίως να βρει νέους κυβερνητικούς εταίρους για την επικείμενη ψηφοφορία στη βουλή». Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στις απεργίες των τελευταίων ημερών εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «κρίσιμη».

Για πρόωρες εκλογές και δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα κάνει λόγο και η εφημερίδα Bild. «Η επόμενη κατάρρευση απειλεί την Ελλάδα. O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πρόωρες εκλογές. Στο περιβάλλον του ακούγεται ότι δεν του μένει άλλη επιλογή. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της βουλής. Ωστόσο επίσημα αυτό διαψεύθηκε. Η συνέπεια (σσ. μιας τέτοιας διάλυσης) θα ήταν πρόωρες εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο στην αρχή του καλοκαιριού. Θα επρόκειτο για τις τρίτες εκλογές μέσα σε ενάμιση χρόνο. Kάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε στασιμότητα, παύση της δρομολόγησης των μεταρρυθμίσεων, ίσως και αφερεγγυότητα του κράτους».

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου