Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Ρέγκλινγκ: Με το ευρώ οι χώρες έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική


8/2/2016

Την άποψη ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή αλλά παράγει αποτελέσματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, που αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «”Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει”».

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».

Παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος».

«Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου