Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Lagarde: Χρειάζεται κατανομή πλούτου για να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός


18/1/2017

Μεγαλύτερη κατανομή του πλούτου ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde μιλώντας σε πάνελ στο Νταβός, ώστε να δοθεί απάντησε στην λαϊκιστική άνοδο σε όλο τον κόσμο.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής "πρέπει στα αλήθεια να δουν τι μπορεί να γίνει, "δεδομένου του feedback που έχουν από ψηφοφόρους που λένε "όχι", ανέφερε η Lagarde σε πάνελ της τηλεόρασης του Bloomberg στο Νταβός.

Μεταξύ των μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, είναι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

"Αλλά πρέπει να είναι περιφερειακές, πρέπει να εστιάζουν στο τι θα προκύψει από αυτές για τους πολίτες και αυτό σημαίνει μάλλον περισσότερη αναδιανομή από αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή", δήλωσε και πρόσθεσε ότι "οι ακραίες ανισότητες ήταν τροχοπέδη για την αειφόρο ανάπτυξη", τόνισε.

Στο πάνελ βρέθηκε ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Lawrence Summers, να επιτίθεται στον Donald Trump ενώ ο Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates, είχε έναν πιο απαισιόδοξο τόνο από την Lagarde.

"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ο λαϊκισμός με τρομάζει", δήλωσε ο Dalio. "Μπορεί να είμαστε σε ένα σημείο που η παγκοσμιοποίηση τελειώνει, και παίρνει τη σκυτάλη η εθνικοποίηση. Το Νο 1 οικονομικό ζήτημα είναι πώς θα εκδηλωθεί ο λαϊκισμός μέσα τον επόμενο χρόνο ή δύο".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου