Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σόρος: ο αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων


19/2/2017

Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια γίνονται όλο και πιο αυταρχικές. Ο εχθρός είναι λίγο πολύ ένας: ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ.

Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία. Χώρες των Βαλκανίων που τελευταία ρέπουν ολοένα περισσότερο προς τον ολοκληρωτισμό. Το παράλογο όμως της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι φοβούνται την αντιπολίτευση, ούτε καν την κατακραυγή των ψηφοφόρων. Κοινός εχθρός είναι πια οι δεκάδες βαλκανικές ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που στηρίζονται οικονομικά από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Η εξήγηση είναι μία. Τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι πολυάριθμες ανοιχτές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος προσώπων από όλα τα κόμματα στα Βαλκάνια βρίθουν, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από ανεξάρτητους μη κυβερνητικούς φορείς. Για το λόγο αυτό οι ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο.

Στην Ουγγαρία εδώ και ένα χρόνο μαίνεται ένας μιντιακός «εμφύλιος» στα κανάλια που στηρίζουν την κυβέρνηση Όρμπαν κατά του Τζορτζ Σόρος και των οργανώσεων που στηρίζει. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει μάλιστα ανακηρύξει το 2017 «έτος απομάκρυνσης του Σόρος» και  ο έμπιστος του Τσίλαρντ Νέμεθ θέλει επίσης με κάθε τρόπο «να καθαρίσει» τη χώρα από τις οργανώσεις του Σόρος. Οι θεωρίες συνομωσίες έχουν την τιμητική τους.


Δαιμονοποίηση του Σόρος από παλιούς ευεργετηθέντες

Στην ΠΓΔΜ η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι επιδίδεται επίσης σε μιαν αντίστοιχη «καμπάνια» κατά του Σόρος. Οι οργανώσεις που στηρίζονται από τον Αμερικανό μεγιστάνα έχουν στοχοποιηθεί για πρόκληση «βανδαλισμών και αναρχίας» στις  μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία γνωστή με το όνομα «SOS – Stop Operation Soros». Η εκστρατεία αυτή στήθηκε μάλιστα με ρωσικό πρότυπο, σύμφωνα με την περίφημη εκστρατεία «Αποσοροποίησης» του ρωσικού δημόσιου βίου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλίου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη Βουλγαρία, όπως και στη Σερβία, ακόμη και τα πιο σοβαρά εγχώρια ΜΜΕ έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει λίστες με οργανώσεις, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Σόρος ήδη από τη δεκαετία του 80. Μια από αυτές είναι η «Οpen Society Foundation». Μάλιστα ακόμη και πολλοί ιδιώτες βρέθηκαν σε αυτές τις λίστες, με φωτογραφίες των προσώπων τους και διευθύνσεις κατοικίας. «Ο Σόρος χρηματοδοτεί το χάος» έγραφε σε αυτό το πλαίσιο πρόσφατα η λαϊκή εφημερίδα Ιnformer.

Πάντως το γεγονός ότι  ο Σόρος είναι η πηγή του κακού στα Βαλκάκια, δεν απέτρεψε στο παρελθόν πολλά από τα νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας από το να αδράξουν ευκαιρίες που προσέφεραν οι χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος ΜΚΟ. Τρανταχτό παράδειγμα ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος το 1989/1990 είχε κάνει σπουδές στην Οξφόρδη με υποτροφία του Σόρος. Σημειωτέον ότι το Central European University του Τζ. Σόρος, που ιδρύθηκε το 1991 με έδρα τη Βουδαπέστη, έχει προσφέρει εκατοντάδες υποτροφίες σε φοιτητές από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σήμερα πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις σε βαλκανικές κυβερνήσεις και θεσμούς της δημόσιας διοίκησης.

Πηγή Deutsche Welle

1 σχόλιο:

  1. Είναι Ηλίου φαεινότερον ότι ο Γιώργης Σόρος υπήρξε για τον ΒίκτωραΜιχάλη Ορμπάν (πρωθυπουργόν Ουγγαρίας, 2010-μέχρι τώρα), ότι π.χ υπήρξεκαι ο Φετχουλάχ Γκιουλέν, για τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν (ηγέτη Τουρκίας,2003-μέχρι τώρα), δηλαδή _μ έ ν τ ο ρ α ς..!Γιατί αμφότεροι οι Viktor Mihály Orbán και Recep Tayyip Erdoğan,στηριχθήκαν στο ξεκίνημά τους από δυνάμεις που στη συνέχεια τις απεμπολήσανκαι τώρα όχι μόνο τις διαψεύδουν, αλλά και αντιμάχονται, «διαρρυγνύονταςιμάτια» ωσάν οι λαλίστατοι Φαρισαίοι που είναι! Ο Ορμπάν ξεκίνησε εδώκαι κανένα χρόνο να πολεμά τον Σόρος, όπως ο Ερντογάν πολεμά τονΓκιουλέν από το 2013, αν και ο εύελπις σουλτάνος κλιμάκωσε την δίωξη τουμέντορά του από πέρυσι το καλοκαίρι, ταυτίζοντας τους γκιουλενιστές μετον υπέρτατο «εσωτερικό εχθρό», βαπτίζοντας γκιουλενιστές και ΑριστερούςΚούρδους αυτονομιστές, όσο και κεμαλιστές της ΑξιωματικήςΑντιπολίτευσης, με την ίδια ευκολία που τα μουρόχαυλα ερντογανικά τουπρόβατα, ταυτίζονται ολοένα και πιο πολύ με τους ημεδαπούς Ναζί, τουςΓκρίζους Λύκους.Όσο για τον György Soros τώρα, μπορεί να έγινε εκατομμυριούχος επίρεπουμπλικανικής κυβερνήσεως (της Nixon Admin, 1969-73), με το πρώτο τουhedge fund, τον Δικέφαλο Αετό / Double Eagle, όμως γεωπολιτική ισχύαπέκτησε αρκετά αργότερα, όταν απέσπασε την εύνοια της δημοκρατικήςκυβερνήσεως Κλίντον (1993-2001), όταν κατάφερε να στήσει δίκτυο από ΜΚΟγια ν’αποσπά ομοσπονδιακές και supranational επιχορηγήσεις για ναυποκαθιστά κρατικές δομές, υποδομές και κοινωνικές παροχές σεκατεστραμμένα κράτη / failed states, κατεστραμμένα λόγω διαφόρων λόγων, ήσυνδυασμών λόγων: π.χ Διαφθορά (κυβερνητική και δημοσιονομική),στρέβλωση Οικονομίας (trusts & crony capitalism), [εμφύλιοι ή μη]πόλεμοι, ξηρασίες, σιτοδείες, και επιδημίες, κλπ. Αρχικά ο Σόρος τσέπωνεμπαγιόκο για να παρέχει την «αρωγή» του σε πρώην Κομεκόν χώρες, όπως ηαρχική πατρίδα του, Ουγγαρία, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και πρώηνγιουγκοσλαβικές συνιστώσες. Φυσικά τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι ηεπιδότηση επιτήδειων για να παρέχουν υπηρεσίας «εθνοσωτήρων», μόνο ηβέλτιστη πρακτική δεν είναι για την επίλυση ανθρωπιστικών κρίσεων καιλοιπών ζητημάτων που ανακύπτουν από την [αιφνίδια ή μη] κατάρρευσηχωρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή