Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Λεπέν: «Να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση!»


23/2/2017

Την εξωτερική της πολιτική παρουσίασε η Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την Ε.Ε.» που καταστρέφει την «Ευρώπη των Εθνών», ενώ επανέλαβε τη θέση της για τους κινδύνους που κρύβουν το προσφυγικό αλλά και η CETA.

Με τις δημοσκοπήσεις να την φέρνουν σταθερά στην πρώτη θέση, η επικεφαλής τους ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων 42 χωρών -όπως οι πρεσβευτές της Ταϊβάν, της Καμπότζης, της Κούβας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλβανίας και του Βιετνάμ, διπλωμάτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ- δήλωσε:

«Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας».

«Είναι καιρός να τελειώνουμε με μια Ευρωπαϊκή Ένωση με την πρόκληση της συγχώνευσης που καταστρέφει την Ευρώπη των εθνών», είπε.

«Η Ένωση μειώνει τη Γαλλία, την χωρίζει από τον κόσμο (...) Χαίρομαι για την αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών κατά της Ένωσης και υπέρ της Ευρώπης» ως ηπείρου, συμπλήρωσε αναφερόμενη στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Υποσχέθηκε την οικοδόμηση «μιας άλλης Ευρώπη» ενώ υποστήριξε ότι «θέλει να βλέπει τον κόσμο και τη Γαλλία έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι».

Και φυσικά χαιρέτισε «τον ρεαλισμό και τη βούληση για αλλαγή» του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε, σκοπός της είναι να προστατεύσει πάνω απ' όλα τα «εθνικά συμφέροντα» ενάντια στην πρωτοκαθεδρία των διεθνών οργανισμών.

Επίσης, επισήμανε την απειλή που συνιστούν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές, αλλά και οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όπως και η συνθήκη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά (CETA).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου