Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Μέρκελ: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ»


18/2/2017

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ σε μια μια μάλλον ασυνήθιστη γι' αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος».

Την ώρα που η Μέρκελ διατύπωνε τα συγκεκριμένα σχόλια στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Θυμίζουμε ότι εμπορικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου