Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τσίμερ: Το Die Linke ήταν πάντα κατά του Grexit


22/2/2017

Προσωπικές χαρακτήρισε η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος, Γκάμπι Τσίμερ, τις απόψεις που διατύπωσε περί Grexit η αντιπρόεδρος και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς σημείωσε ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit.

Η κ. Βάγκενκνεχτ υποστήριξε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Rheinische Post» την Τετάρτη ότι «αν η Ελλάδα συνεχίσει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για τον λαό της».

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής απάντησε από την πλευρά της ότι η άποψη της κ. Βάγκενκνεχτ «και ίσως και κάποιων άλλων αριστερών στην Ευρώπη, ότι ίσως να ήταν προτιμότερη η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν ισχύει γενικά για το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς "Die Linke". Ήμασταν πάντοτε εναντίον της λύσης αυτής. Η άποψη αυτή είναι η προσωπική άποψη της Σάρα Βάγκενκνεχτ και μεμονωμένων αριστερών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η άποψη του κόμματός μας ήταν πάντοτε κατά του Grexit».

Η ίδια πρόσθεσε ότι συμμερίζεται την άποψη ότι η πολιτική της αυστηρότατης λιτότητας δεν είναι η ενδεδειγμένη και ότι απαιτείται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η κατάσταση όμως σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία δεν επιτρέπει την έξοδο από την ευρωζώνη, διότι αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή οικονομία. Η έξοδος από το ευρώ θα επηρέαζε ιδίως τους φτωχότερους των φτωχών σε αυτές τις χώρες, και αυτό είναι κάτι το οποίο απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνώ απολύτως και με τον συμπρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ», συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου