Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Βερολίνο


27/6/2018

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναπτύσσει σε Γερμανούς υπουργούς και βουλευτές το αφήγημα του για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Χορστ Ζεεχόφερ η πολιτική ασύλου της ΕΕ.

Σύμφωνα με κύκλους της αποστολής του προέδρου της ΝΔ, σκοπός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα είναι πρωτίστως η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματός του εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι «μια υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη έτσι ώστε η Ελλάδα να μην έχει ανάγκη στο μέλλον από νέα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις» των θεσμών. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις του σε στελέχη της ΚΟ των χριστιανικών κομμάτων και στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σoλτς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι μια δική του κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τους προβλεπόμενους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης του 1,9% για το 2018 και του 2,3% για το 2019. Οι στόχοι θα επιτευχθούν με μια σειρά από μέτρα ώστε να ενθαρρυνθούν ξένοι επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ειδικά στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και των logistics. Τα μέτρα αυτά αφορούν μεταξύ άλλων τη μείωση τόσο γραφειοκρατικών διαδικασιών όσο και του φόρου επιχειρήσεων από 29% στο 20%. Σε λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς και για τη δραστηριοποίηση Γερμανών επενδυτών στη χώρα.


Συνάντηση με Ζεεχόφερ

Στις έξι το απόγευμα ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τον υπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο της βαυαρέζικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Χορστ Ζεεχόφερ. Στην ατζέντα των συνομιλιών είναι η πολιτική ασύλου της ΕΕ. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θα υποστηρίξει σύμφωνα με πηγές από την αποστολή της ΝΔ την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών χορήγησης ασύλου που θα ισχύουν για όλη την ΕΕ, το διαχωρισμό στη διαχείριση των υποθέσεων «παράτυπων μεταναστών» και προσφύγων, όπως και «ποιοτική διαχείριση» των σχετικών πόρων που διατίθενται από την ΕΕ.

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου