Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

Η Γενοκτονία του ελληνικού έθνους


24/8/2018

Του  Paul Craig Roberts

Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts αποτυπώνει ανάγλυφα την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας: Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, είναι απείρως χειρότερη από αυτή όταν εισήλθαμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει στον ορίζοντα ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης για την χώρα.

Η συγκάλυψη των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης της γενοκτονίας του ελληνικού έθνους ξεκίνησε χθες (20 Αυγούστου) με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πολιτικές δηλώσεις που ανακοίνωσαν ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει. Αυτό που εννοεί είναι ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει, είναι νεκρή και τελείωσε. Την έχουν εκμεταλλευτεί μέχρι το όριο και τα σφάγια έχουν ριχτεί στα σκυλιά.

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες, έχουν φύγει από την νεκρή Ελλάδα. Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του υπόλοιπου πληθυσμού. Η αυστηρότητα που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση, έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 25%. Η μείωση είναι το ισοδύναμη της Μεγάλης Ύφεσης της Αμερικής, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα. Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt μείωσε τον αντίκτυπο της μαζικής ανεργίας με το νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης και με μέτρα ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλισης, όπως η ασφάλιση των καταθέσεων και τα προγράμματα δημοσίων έργων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ, επιδείνωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με την κατάργηση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης.

Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, είτε λόγω διαφθοράς, κακοδιαχείρισης, κακής τύχης ή απροσδόκητων γεγονότων δεν βρέθηκε σε θέση να εξοφλήσει τα χρέη της, οι πιστωτές της χώρας διέγραψαν τα χρέη σε επίπεδο που θα μπορούσε να τα εξυπηρετήσει η χώρα που ήταν χρεωμένη.

Με την Ελλάδα υπήρξε μια αλλαγή παιχνιδιού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Jean-Claude Trichet και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τόκων και κεφαλαίου για τα κρατικά της ομόλογα που κατείχαν γερμανικές, ολλανδικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό;

Με δύο τρόπους και οι δύο από τους οποίους επιδείνωσαν σημαντικά την κρίση αφήνοντας την Ελλάδα σήμερα σε μια πολύ χειρότερη θέση, απ' αυτή που βρισκόταν στην αρχή της κρίσης πριν από μια δεκαετία. Στην αρχή της "κρίσης", η οποία θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί διαγράφοντας μέρος του χρέους, το ελληνικό ήταν 129% του ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Σήμερα είναι 180% του ΑΕΠ.

Γιατί;

Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να καταβάλει τους τόκους στους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε να μην χρειαστεί να χάσουν ούτε ένα λεπτό. Ο επιπρόσθετος δανεισμός, που ονομάζεται "διάσωση" από τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν διάσωση της Ελλάδας. Ήταν διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας.

Το καθεστώς Ομπάμα ενθάρρυνε αυτή τη διάσωση, επειδή οι αμερικανικές τράπεζες αναμένοντας τη διάσωση, είχαν πωλήσει συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου για το ελληνικό χρέος (CDS). Χωρίς τη διάσωση, οι αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει το στοίχημα τους και θα πλήρωναν ασφάλιστρα πτώχευσης για τα ελληνικά ομόλογα.

Επιπλέον, η Ελλάδα έπρεπε να πουλήσει τα δημόσια περιουσιακά της στοιχεία σε αλλοδαπούς και να αποδεκατίσει το κοινωνικό κράτος μειώνοντας έτσι τις συντάξεις, για παράδειγμα, κάτω από τα εισοδήματα διατροφής και τις δαπάνες για την ιατρική περίθαλψη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν να μπορέσουν να λάβουν θεραπεία.

Η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά θαλάσσια λιμάνια. Η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια. Διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές οντότητες αγόραζαν τις ελληνικές δημοτικές εταιρείες παροχής νερού. Οι κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά για χτίσιμο ακινήτων.

Αυτή η λεηλασία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε προς την κατεύθυνση της μείωσης του χρέους που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση. Πήγε, μαζί με τα νέα δάνεια, στην καταβολή των τόκων. Το χρέος παραμένει μεγαλύτερο από ποτέ. Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ, όπως και ο ελληνικός πληθυσμός που φέρει το χρέος.

Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει είναι απλώς μια δήλωση ότι δεν έχει απομείνει τίποτα να πάρουν οι ξένες τράπεζες από τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα εισοδήματα που συνδέονται με θαλάσσια λιμάνια, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις και το υπόλοιπο δημόσιο ακίνητα που ιδιωτικοποιήθηκαν με εξαναγκασμό, ανήκουν τώρα στους αλλοδαπούς που βγάζουν τα κέρδη τους έξω μικραίνοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Δεν έχει μόνον κλαπεί το οικονομικό μέλλον από τους Έλληνες. Έχουν επίσης χάσει την κυριαρχία τους. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος: κυριαρχεί η ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο βιβλίο μου του 2013, ''Η αποτυχία του Laissez Faire Capitalism'', στο Μέρος ΙΙΙ, "Το Τέλος της Κυριαρχίας", περιέγραψα με σαφήνεια πώς έγινε αυτό.

Ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Είχαν την επιλογή να επαναστατήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη βία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση τους που διέδωσε σε διεθνείς τραπεζίτες. Αντ' αυτού, οι Έλληνες δέχτηκαν τη δική τους καταστροφή και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός πληθυσμός διέπραξε μαζική αυτοκτονία.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 δεν έχει τελειώσει. Έχει κρυφτεί κάτω από το χαλάκι της μαζικής δημιουργίας χρημάτων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ιαπωνικές κεντρικές τράπεζες. Η δημιουργία χρήματος έχει ξεπεράσει σημαντικά την αύξηση του πραγματικού προϊόντος και έχει οδηγήσει τις αξίες των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων πέρα ​​από αυτό που μπορεί να υποστηριχθεί από τις "επιτόπιες συνθήκες".

Απομένει να δούμε πώς θα εξελιχτεί η κρίση. Θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή του δυτικού πολιτισμού. Μετά την Ελλάδα, θα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, μέχρι να μην απομείνει κανένας;

Το σύνολο του Δυτικού Κόσμου ζει σε ψέματα που υποκινούνται από ισχυρές ομάδες οικονομικών συμφερόντων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα εκτός από το διαδίκτυο και αυτά τα στοιχεία δαιμονοποιούνται και στερούνται πρόσβασης. Οι λαοί που ζουν σε έναν κόσμο ελεγχόμενης πληροφορίας δεν έχουν ιδέα γιατί τους συμβαίνει. Επομένως, δεν μπορούν να ενεργήσουν προς το συμφέρον τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου