Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

''Οι θεμελιώδεις μύθοι του αντιμνημονίου''


Από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ » 07 Ιουν. 2011, 11:27

Από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Το βράδυ της 5ης Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος και σε πολλές άλλες πλατείες της Χώρας, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί με κεντρικό σύνθημα το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ή το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κλπ. Την ίδια ώρα στο άλλο άκρο της Μεσογείου ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών, όπου ο εκεί «Αντώνης Σαμαράς» κέρδιζε μία μεγάλη νίκη με κεντρικό του σύνθημα το «ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ». Μάλιστα αφού κέρδισε η πρώτη του δήλωση ήταν η εξής: «Η Πορτογαλία δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνει βάρος των πιστωτών της και ότι τιμώντας την υπογραφή μας θα πληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ». Η σύγκριση απογοητευτική, όχι μόνον για το πολιτικό μας σύστημα, αλλά και για τους δύο λαούς, όπου ο ένας δείχνει στο παγκόσμιο σύστημα την θέλησή του να παραμείνει στην ομάδα των Ευρωπαϊκών Κρατών, ενώ ο άλλο, δυστυχώς ο δικός μας, θέλει να πείσει και τους τελευταίους φίλους μας ότι έχουμε γίνει ένα έθνος απατεώνων. Είναι όμως ο λαός μας τέτοιος; Η γνώμη μου είναι όχι, απλώς τόσο η πολιτική μας τάξη, όσο και η πλειοψηφία των διαμορφωτών της Κοινής Γνώμης, δεν μπορέσαμε με θάρρος να εξηγήσουμε στον κόσμο την πραγματικότητα, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό το οποίο κάλυψαν οι λαϊκιστές, παντός είδους, οδηγώντας τον λαό μας στην παράνοια του ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Το παρόν άρθρο το γράφω με στόχο να εξηγήσω με απλά λόγια τους θεμελιώδεις αντιμνημονιακούς μύθους, μήπως και κατορθώσουμε να σώσουμε την χώρα μας έστω και στο παρά πέντε:

Μύθος 1ος: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ: 
Μύθος που δυστυχώς στηρίζεται στην σχετική φρασεολογία του κ. Σαμαρά. Όμως η αλήθεια είναι ότι ουδείς γνωρίζει, ούτε εάν απέτυχε, ούτε εάν θα επετύγχανε, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Το Μνημόνιο προέβλεπε μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές, κλείσιμο ΔΕΚΟ, αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα των επαγγελμάτων κλπ Από όλα αυτά, το μόνον που έγινε ήταν η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων. Το τί θα συνέβαινε λοιπόν εάν ο κ. Παπανδρέου απλώς έκανε την δουλειά του, εφαρμόζοντας γρήγορα όλα όσα είχε δεσμευθεί να πράξουμε ουδείς το γνωρίζει. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι τώρα θα ήμασταν πολύ καλλίτερα.

Μύθος 2ος: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ: 
Αυτός ο δεύτερος μύθος είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος στο διαδίκτυο. Οι μεν Ρώσοι δημοσίως μας είπαν να πάμε στο ΔΝΤ, ο δε Κινέζος μας είπε μέσα στην Βουλή: «Η Κίνα σας στηρίζει όσο στηρίζετε το Μνημόνιο!». Υπενθυμίζω ότι το ίδιο παραμύθι περί Κίνας, έφαγαν και οι Πορτογάλοι για λίγο, αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς συνήλθαν.

Μύθος 3ος: ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΧΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ-ΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΉΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ: 
Είναι φυσικό ένας λαός όταν έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα να προσπαθεί να την αποφύγει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες. Μόνον που πρώτον είναι άλλο πράγμα να διεκδικήσουμε δικαστικά τα χρήματα που έχουμε πληρώσει ως καπέλα στις διάφορες συμβάσεις λόγω διαφθοράς και άλλο να πούμε στον ξένο ομολογιούχο, δεν σε πληρώνω διότι μου χρωστάει η Siemens π.χ. Το κυριότερο όμως είναι το δεύτερο, οι βασικότεροι μας πιστωτές είμαστε εμείς! Το 30% του χρέους μας, δηλ πάνω από 100 δις, είναι στις Τράπεζές μας (δηλ είναι οι καταθέσεις μας) και στα Ασφαλιστικά μας ταμεία (δηλ είναι οι συντάξεις μας). Εάν πούμε δεν πληρώνω, απλώς όλοι μας θα χάσουμε όλα μας τα λεφτά.

Μύθος 4ος: ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ: 
Η χώρα μας έχει ετήσιο έλλειμμα, δηλ το Κράτος μας μπαίνει κάθε χρόνο μέσα. Έχει και πρωτογενές έλλειμμα, δηλ αφαιρώντας όλα τα τοκοχρεωλύσια πάλι μπαίνουμε μέσα. Άρα ένα τμήμα των δανείων πηγαίνει για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Φυσικά το μεγάλο τμήμα πηγαίνει όντως στο να παραμένουμε αξιόχρεοι πληρώνοντας τα δάνειά μας, αλλά στην αντίθετη περίπτωση θα χρεωκοπούσαμε, το Τραπεζικό μας σύστημα θα κατέρρεε και άρα ο οικονομικός μας κύκλος θα καταστρεφόταν. Εάν δεν παίρναμε λοιπόν αυτά τα χρήματα, πράγματι δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Μύθος 5ος: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ:
Μα οι Αποκρατικοποιήσεις που τώρα εξαγγέλονται ήταν στο βασικό προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. από το 2004, απλώς δεν τόλμησε να τις κάνει λόγω πολιτικού κόστους. Εάν μάλιστα τις είχαμε κάνει τότε, πράγματι θα εισπράτταμε πολλά περισσότερα χρήματα, όμως στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Εάν ο στόχος τους ήταν να μας αρπάξουν την γη, θα έπρεπε απλώς να μας δώσουν και τα υπόλοιπα δανεικά και μετά το 2013 να έρθουν και να εκτελέσουν τις κατασχέσεις τους, αφού δεν θα βγαίναμε στις αγορές. Αντιθέτως μας μειώνουν το επιτόκιο, μας ξαναδίνουν χρήματα κλπ για να μην χρεοκοπήσουμε. Επειδή μας αγαπούν; Όχι βέβαια, για να μην χάσουν τα λεφτά τους. 

Μύθος 6ος: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΥΦΕΣΗ:
Αυτό δυστυχώς το υποθάλπει κατά κόρον ο κ. Σαμαράς. Η χώρα μας ουσιαστικά χρεοκόπησε. Γλιτώσαμε τις χειρότερες συνέπειες αυτού του γεγονότος λόγω των χρημάτων που πήραμε από το Μνημόνιο. Υπάρχει τρόπος αυτομάτου μεταβάσεως από ένα χρεοκοπημένο αναπτυξιακό μοντέλο σε ένα άλλο, χωρίς φάση υφέσεως; Όχι! Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, λόγω του ευρώ, αναγκαστικά πρέπει να περάσουμε από ύφεση, ώστε να πιεστούμε και να αλλάξουμε μοντέλο. Εάν απλώς συνεχίζαμε να ρίχνουμε χρήματα στην αγορά, θα συνεχίζαμε τις αθρόες εισαγωγές και τις μηδενικές εξαγωγές. Τώρα ήδη η τάση αρχίζει να αντιστρέφεται, παρ’όλο που δεν κάναμε σχεδόν τίποτε από όσα έπρεπε.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμη, όμως νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά. Καθήκον όλων των σοβαρών ανθρώπων, ανεξαρτήτως κομμάτων, τούτες τις κρίσιμες ώρες, είναι να εξηγήσουμε στον κόσμο καθαρά το τι συμβαίνει. Η χώρα μας είναι σε ένα σταυροδρόμι. Εάν σοβαρευτούμε, όλοι μας, πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ και κοινωνία όχι μόνον θα τα καταφέρουμε αλλά θα φτιάξουμε την χώρα μας όπως πραγματικά της αξίζει. Εάν όμως επικρατήσει η παράνοια, τότε θα βιώσουμε την μεγαλύτερη καταστροφή της Χώρας από το 1922. Δεν συγχωρούνται λάθη σε κανέναν μας αυτή την περίοδο.

Πηγή

Σχετικό βίντεο:



1.Οι αποκρατικοποιήσεις ή με άλλα λόγια η ''αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας''΄, ή η πώληση της Ελλάδας είναι ο βασικός στόχος των Γερμανών και των Ελλήνων συνεργατών τους.
Παρ' όλα αυτά, το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2011, το οποίο προέβλεπε αυτά ακριβώς που ζητούσε ο Α. Γεωργιάδης, δεν ψηφίστηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ.. Γιατί άραγε;

2. Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.
(Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=293054)
Βλέπουμε λοιπόν ότι μέλος του Ρωσικού κοινοβουλίου εκτίθεται υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παρείχε δάνειο στην Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε να το πάρει. Ο μνημονιακός μύθος λοιπόν ότι ο δανεισμός από το ΔΝΤ και την ΕΕ ήταν η μοναδική λύση, καταρρίπτεται .

3. Η Ελλάδα μπορεί να διαλέξει ποιον δε θα πληρώσει σε περίπτωση που κηρύξει στάση πληρωμών του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ χρέους.
Η στάση πληρωμών δεν θα αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων τα αποθεματικά έγιναν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου λήξης μέχρι το 2020 και υπάρχει πρόταση του Ε. Βενιζέλου να επεκταθούν σε 30ετούς διάρκειας.
(Πηγή: ://www.fpress.gr/web/guest/asfalisi/~/news/view/normal/view/1717/0)
Το κράτος μπορεί να εγγυηθεί για τα ασφαλιστικά ταμεία με έσοδα που θα υπάρχουν από την αύξηση του ΑΕΠ και την απαλλαγή από το επαχθές χρέος.

4. Όλα τα λεφτά του μνημονιακού δανείου των 110 δις ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ πηγαίνουν στις τράπεζες που μας έχουν δανείσει, αρχής γενομένης από τις γαλλικές που είναι εβραϊκών συμφερόντων (προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι εβραϊκών ή χριστιανικών ή οποιωνδήποτε άλλων συμφερόντων αλλά ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ.).
Τα ελλείμματα του προϋπολογισμού που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δηλαδή της μείωσης των μισθών, καλύπτονται από επί πλέον δανεισμό με τρίμηνα κι εξάμηνα  έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, των οποίων το επιτόκια είναι ίσο με αυτό των πιστωτικών καρτών.
(Σχετική δημοσίευση εδώ: http://krisi2011.blogspot.com/2011/09/o.html)
Γι αυτό το έλλειμμα διογκώνεται. Αφ' ενός γιατί αυξάνεται σε απόλυτο νούμερο αλλά και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ γιατί μειώθηκε λόγω της ύφεσης).

5.  Η χρηματιστηριακή αξία των κρατικών εταιρειών που πουλήθηκαν ή θα πουληθούν εν μέσω ΔΝΤ και εσωτερικής υποτίμησης, είναι στο μισό απ' αυτό που ήταν το 2009.
Παράλληλα πρόκειται να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση ή να πουληθούν και οι δρόμοι, οι εταιρείς ύδρευσης, ο αιγιαλός και πολλά άλλα που είναι αυτονόητο ότι είναι δημόσια περιουσία δηλαδή περιουσία όλων.
Το μεγάλο κόλπο που παίζεται φαίνεται από το ότι αν πουληθεί η δημόσια περιουσία που υπολογίζεται σε 50 δις ευρώ, το χρέος το 2020 θα είναι στα επίπεδα του 2009.
Θα πουληθεί η Ελλάδα και το χρέος θα είναι στα επίπεδα που ήταν πριν αρχίσει η απάτη της ''κρίσης''.

6. Λέει ότι η χώρα μας χρεοκόπησε και ότι το μνημονιακό δάνειο (που πάει όλο στις τράπεζες που χρωστάμε) μας γλύτωσε από τα χειρότερα. Ενάμιση χρόνο μετά το μνημόνιο, το χρέος έχει πάει στο 150%, η ύφεση είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην μεταπολεμική Ελλάδα, η χώρα διαλύεται, το κοινωνικό κράτος το ίδιο, η ανεργία είναι σε πρωτοφανές επίπεδο.
Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική να καλυτερεύσει η κατάσταση.
Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση λόγω του ευρώ πρέπει να υπάρξει ύφεση (δηλαδή εσωτερική υποτίμηση). Που πάει να πει ότι γνώριζε τι θα γίνει όταν ψήφισε (όπως και όλος ο ΛΑ.Ο.Σ.) επί της αρχής το μνημόνιο.
Αντί να ζητάει ο ΛΑ.Ο.Σ., και όλα τα κόμματα, την επαναφορά της δραχμής σαν εθνικό νόμισμα για να μην διαλυθεί και πουληθεί η Ελλάδα, μας οδήγησε στην ύφεση με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει το ΔΝΤ και η ΕΕ στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου