11/12/2011
Η ''κρίση'' ευκαιρία για διακρατικές απάτες
Ο Γερμανός αρθρογράφος των Financial Times Deutschland, Thomas Fricke είπε ότι η Γερμανία είχε μέχρι τον Μάιο του 2011 κέρδος 10 δις ευρώ από την ''κρίση'' στην Ελλάδα. (Πηγή)
Είδαμε επίσης ότι ''η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήταν προχθές κάτω από 1,4 δισ. ευρώ, ότι ολόκληρη η ΕΥΔΑΠ άξιζε στο χρηματιστήριο μόλις... 318 εκατομμύρια, ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς άξιζε μόνο 318 εκατομμύρια. Για ποια λύση του οικονομικού προβλήματος μέσω της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κάνουν λοιπόν λόγο; Φως, νερό, λιμάνια δεν πιάνουν όλα μαζί ούτε... 2 (δύο!) δισεκατομμύρια.''
Αυτά στις 26/10/2011. (Πηγή)
Εδώ το δημοσίευμα της WSJ που αναφέρεται στην ''στην αγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί 'κλοπή' αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα 4 δις. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.'' (Πηγή)
Η εσωτερική υποτίμηση έχει μειώσει στο ελάχιστο την αξία των δημόσιων επιχειρήσεων και οι Γερμανοί με τα κέρδη που έχουν από την ''κρίση'' μας μπορούν να τις αγοράσουν και να έχουν και περίσσευμα.
Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την Γερμανία και άλλες χώρες για ν' αγοράσουν την δημόσια περιουσία της.
Βλέπουμε ότι η ΕΕ από οικονομική ένωση έχει γίνει μία αρένα όπου τα μέλη της είναι έτοιμα να καταβροχθίσουν τα κράτη που είναι σε ΄΄κρίση΄΄ που τα ίδια δημιούργησαν.
Σχετική δημοσίευση εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου