3/1/2013
Μέσα στο φετινό καλοκαίρι έρχεται η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ειδικά προς το τέλος του, τρίμηνο με το τρίμηνο, θα έχουμε έναν θετικό ρυθμό ανάπτυξης
Υπογράμμισε ότι το 2013 θα είναι ένα δύσκολο έτος, όπου θα αποδειχθεί αν η Ελλάδα θα αποφύγει τον «γκρεμό», αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα απ' ό,τι το 2012... Διαβεβαίωσε πως εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και το πρόγραμμα πάει καλά, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Ο κ. Στουρνάρας διατύπωσε την εκτίμηση πως θα δούμε για πρώτη φορά μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 στοιχεία ανάκαμψης.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ανέφερε πως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ειδικά προς το τέλος του, τρίμηνο με το τρίμηνο, θα έχουμε έναν θετικό ρυθμό ανάπτυξης.
«Βέβαια δεν θα είναι αρκετός για να μετατρέψει όλο το 2013 σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, όμως σαφώς ο κόσμος θα δει τις συνθήκες στην αγορά να βελτιώνονται», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Οπως εξήγησε, κεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αρχίζει ύστερα από έναν χρόνο και δίνει δάνεια προς την Ελλάδα και υπάρχουν και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
«Αρα έχουμε όπλα μπροστά μας. Πρέπει να επιταχύνουμε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα φέρει ξένα κεφάλαια. Η ανεργία θα μειωθεί εάν πάμε καλά στα υπόλοιπα, δεν μειώνεται με διαταγές», προσέθεσε ο υπουργός.
Συναίνεση
Βέβαια για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το πολιτικό σύστημα να επιδείξει συναίνεση.Επίσης τόνισε πως η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, όμως τα αμιγώς τεχνικά στοιχεία που δείχνουν τη βελτίωση αυτή δεν είναι επαρκή για να πείσουν τον κόσμο.
«Ο κόσμος πράγματι βλέπει ακόμη ύφεση, μεγάλη ανεργία. Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν πρώτα οι αριθμοί.
Για να πάνε καλά οι άνθρωποι πρέπει να πάνε καλά και οι αριθμοί. Αυτό που λέγεται είναι ένας λαϊκισμός στην Ελλάδα, που ανάμεσα σε όλους τους μύθους έχουμε καλλιεργήσει και αυτόν», συμπλήρωσε. Οσον αφορά τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών μας σημείωσε πως εντός του Ιανουαρίου θα πρέπει να ψηφιστεί το «μίνι» φορολογικό.
Στη συνέχεια θα συσταθεί ομάδα εργασίας για το «μάξι» φορολογικό που θα κατατεθεί Απρίλιο-Μάιο και σε αυτό θα συμπεριληφθούν διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Διευκρίνισε πως με τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ εξοικονομείται ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο πρέπει να επικεντρωθεί στους ελέγχους, που είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα.
«Οταν θέλεις να χτυπήσεις τη φοροδιαφυγή το κάνεις με δύο τρόπους: πρώτον με ελέγχους, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να μην πιαστεί αυτός που φοροδιαφεύγει, και δεύτερον με τις κατάλληλες ποινές», κατέληξε.
Σχετική δημοσίευση εδώ.
Πηγή
Ο άνθρωπος που ''μαγείρεψε'' τα στοιχεία, μαζί με τον Σημίτη και τον Παπαδλήμο, για να μπούμε στο ευρώ, έρχεται τώρα να ζητήσει υποταγή στα νέα μέτρα του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει στη χώρα μας το ΔΝΤ και η ΕΕ..
Επιβάλλει φόρους κόμα και σε άνεργους, κόβει ακόμα και τις κατώτατες συντάξεις των 350 ευρώ, επιβάλλει χαράτσια στην περιουσία ανεξάρτητα από το εισόδημα του φορολογούμενου.
Έτσι αποποιείται των ευθυνών του και ρίχνει το φταίξιμο στον λαό για την αποτυχία του προγράμματος αυτού που είναι σίγουρη γιατί με τα νέα φορολογικά μέτρα ζητάει λεφτά που ο περισσότερος κόσμος δεν τα έχει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου