Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μέρκελ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν


12/7/2013

Απαιτείται τεράστια πολιτική προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού, σημειώνει η γερμανίδα καγκελάριος

Την αναγκαιότητα της μείωσης του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, τονίζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι απαιτείται τεράστια πολιτική προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού και ευχόμενη στην ελληνική κυβέρνηση καλή επιτυχία.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα» έσπευσε να συμπληρώσει η καγκελάριος, που μαζί με τον Β.Σόιμπλε ξεκαθαρίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας, αλλά απορρίπτουν κατηγορηματικά νέο κούρεμα χρέους.

«Το θέμα της μείωσης των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα πρέπει να λυθεί», δήλωσε η 'Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», είπε ακόμη η Μέρκελ, παρά τις «απίστευτες προσπάθειές της» για μεταρρυθμίσεις.

Χαρακτήρισε δε ευχάριστο το γεγονός ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εκταμιευθεί, έστω και σε δόσεις.

Πηγή

Πρέπει να μειωθεί το κράτος ή μάλλον πρέπει να μην υπάρχει κράτος. Η διακυβέρνηση ης πολιτείας (και όχι πλέον χώρας) θα γίνεται από το Βερολίνο. Οι δε [ρ'ωην δημόσιες υπηρεσίες θα είναι ιδιωτικές και μάλιστα τουλάχιστον τα διευθυντικά στελέχη θα είναι ξένοι έμπιστοι της Μέρκελ.

Όλα αυτά σε πολύ λίγα χρόνια όταν γίνει η Ομοσπονδία των χωρών της ευρωζώνης.
Ο Α. Σαμαράς είπε ότι ''Το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών '' (Πηγή)

Ο Γ. Στουρνάρς είπε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε ''εθνικά ταμπού'' όπως τα ονόμασε.(Πηγή)

Πολλοί 'Ελληνες θέλουν να μας κυβερνούν ξένοι για΄τι λένε ότι οι Έλληνες μας έφεραν σ΄αυτή την κατάσταση. Κούνια που τους κούναγε.

 Παρεπιπτόντως το μόνο χρήμα που κινείται στην αγορά είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις. Με τις απολύσεις των ΔΥ θα αυξηθεί η ανεργία και στον ιδιωτικό τομέα. Γι αυτό δεν πρέπει να χαιρόμαστε όσοι δεν είμαστε ΔΥ.

Οι ΗΠΑ το 1929 ... προσλάμβαναν για να ξεπεράσουν την Μεγάλη Ύφεση.

''Ο «εργοδότης της έσχατης προσφυγής» είναι ανάθεμα γι΄ αυτούς που είναι πεπεισμένοι για τον περιορισμό του μεγέθους του κρατικού τομέα. Αλλά οι αγορές, όπως έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν οι οικονομολόγοι, δεν μας προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ο ιδιωτικός τομέας δεν θα επεκταθεί εκτός και αν υπάρχει εμπιστοσύνη για το μέλλον.
Σε περιπτώσεις όπου συρρικνώνεται η οικονομική δραστηριότητα, μόνο το κράτος, διαχωρισμένο από εκτιμήσεις «κέρδους», μπορεί να δημιουργήσει μια αγορά, συμπεριλαμβανομένων της αγοράς εργασίας, για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που ο ιδιωτικός τομέας δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει - δηλαδή μικρά έργα υποδομών, καθαρισμό του περιβάλλοντος, συντήρηση πάρκων και πάρα πολλά άλλα τέτοια έργα. Το πρόγραμμα του «εργοδότη της έσχατης προσφυγής» ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος του New Deal που εμπνεύστηκε η κυβέρνηση Ρούσβελτ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Παρόμοια προγράμματα υπάρχουν σήμερα στη Χιλή, στη Νότια Κορέα και σε πολλά άλλα μέρη. Η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί σε αφάνταστα μεγάλο βαθμό από την ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος.'' (Πηγή)

Αλλά είναι αμερικανάκια, τι ξέρουν κι αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου