Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας, στο Βελιγράδι


9/2/2016

Η Αυστρία στέλνει στρατό στα σύνορα των Σκοπίων και της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι σκοπός είναι να ανακοπούν οι ροές των προσφύγων - Κλείνει τα σύνορα και η Σερβία - Εγκλωβίζονται χιλιάδες στην Ελλάδα
Την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να στείλει στρατό και αστυνομία στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, προκειμένου να ανακόψει τη ροή των προσφύγων προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα είναι μεγαλύτερος από 37.500 πρόσφυγες, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και για αυτό το λόγο τόνισε χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και να μην μετατεθεί ένα δύσκολο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου