Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Κορυφώνονται οι εκστρατείες για το Brexit


14/5/2016

Λιγότερο από ενάμιση μήνα πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, η ένταση στα δύο στρατόπεδα κορυφώνεται με την εκστρατεία υπέρμαχων και αντιπάλων της παραμονής να μπαίνει σε τελική τροχιά.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βρετανία, εν όψει το Δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, με τα στρατόπεδα του“In“ και “Out“ να κορυφώνουν την εκστρατεία τους. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα μιλήσουν σήμερα υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε συνολικά 1.000 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τις οποίες οργανώνει η εκστρατεία “Stronger in Europe“ («Πιο Δυνατοί μέσα στην Ευρώπη»).

Από την πλευρά του Brexit θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Μπόρις Τζόνσον σε συγκέντρωση της καμπάνιας Leave, ενώ το Ukip και η δική του καμπάνια «Συμμαχία της βάσης υπέρ της εξόδου», οργανώνει, επίσης, κάποιες εκδηλώσεις. Δυνατά στην αρένα υπέρ του «Ναι» στην Ευρώπη, μπαίνει και ο νέος δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, στην οποία προειδοποιεί ότι το Brexit θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή το Λονδίνο και τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να κινητοποιηθεί ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση των κατοίκων της πρωτεύουσας στις κάλπες.


Η Λαγκάρντ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις ενός Brexit

Ο δήμαρχος του Λονδίνο Σαντίκ Καν προβαίνει σε μια ακόμα αποκάλυψη μιλώντας στην Guardian. Δηλώνει ότι, σε συνάντηση που είχε με την δήμαρχο του Παρισιού Αν Χιντάλγκο, του είπε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι είναι έτοιμη να στρώσει κόκκινο χαλί στους επενδυτικούς οίκους του City, αν επικρατήσει το Brexit. Πολύ σοβαρή δήλωση μιας και οι Γάλλοι από την περίοδο της προεδρίας του Σαρκοζί εως τον σοσιαλιστή Ολάντ δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους να μετατρέψουν το Παρίσι σε οικονομικό κέντρο της Ευρώπης σε βάρος του Λονδίνου.

Παράλληλα χθες η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ηγείται κλιμακίου του ΔΝΤ στο Λονδίνο, έκανε μια σοβαρή παρέμβαση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι το Brexit οδηγεί μαθηματικά την οικονομία σε μια αόριστη περίοδο ύφεσης, σε υποτίμηση της στερλίνας, σε αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων δανεισμού και σε δραστική μείωση των τιμών των ακινήτων, χτυπώντας τους Βρετανούς εκεί που τους πονάει, στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου