Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει Μάιο - Ιούνιο


8/2/2016

«Πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου»

Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος στην Βουλή.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου περιέγραψε με τον τρόπο αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση όχι μόνον ως προς τον χρόνο αλλά και το ευρύτερο οικονομικό-πολιτικό πεδίο. Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε «αγκάθια» που προέκυψαν με τους εκπροσώπους των Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφού λείψουν για μια εβδομάδα θα επιστρέψουν ίσως στα μέσα της άλλης εβδομάδας και μέχρι τα τέλη του μηνός θα κλείσε η αξιολόγηση για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος.

«Οι θεσμοί συμφωνούν με την αρχιτεκτονική των πραγμάτων που προτείνουμε. Δέχονται τις προθέσεις μας, αλλά λένε ότι πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό τρόπο για το πώς θα φθάσουμε στους στόχους», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνται ο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου του περασμένου Δεκεμβρίου με διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Από τότε που θα επιστρέψουν θα έχουμε άλλες δυο εβδομάδες προθεσμία για να κλείσουμε την συμφωνία, σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τώρα και πάει για Μάιο – Ιούνιο, «καήκαμε», διότι δεν θα μπορούμε να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομίας σε ενάρετο κύκλο, όπως είπε. Ενημέρωσε δε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογημένη μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου