Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα


23/5/2016

Το αυριανό κρίσιμο Eurogroup αποτέλεσε σήμερα θέμα στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ. Το Βερολίνο είναι θετικό στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. «Θα τα καταφέρουμε» διαμηνύει ο Σόιμπλε.

Το Βερολίνο δίνει και από την πλευρά του πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν «οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός το Σαββατοκύριακο μιλούν από μόνες τους».

Στο περιθώριο της συνάντησης του G7 στην Ιαπωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη είχε εκφράσει την άποψη ότι «θα τα καταφέρουμε, είμαστε σε καλό δρόμο.»


«Αβάσιμες» οι όποιες αναφορές για το ύψος της δόσης

Αναφορικά με το ύψος της δόσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποιος πίνακας εκταμίευσης των δόσεων. Επομένως, κάθε αναφορά στα μίντια για το ύψος της είναι «αβάσιμη». Υπάρχουν «βέβαια σκέψεις», είπε, το ζητούμενο τώρα όμως είναι η αξιολόγηση και όλα τα άλλα θα συζητηθούν στη συνέχεια - «βήμα προς βήμα».

Αυτή η στάση αφορά και την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα θέμα που κατά τη γερμανική θεώρηση δεν είναι του παρόντος. Το μόνο βέβαιο είναι η στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί την παραμονή του Ταμείου «απαραίτητη».

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου