Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Daily Mail: Το Βερολίνο ζητεί τις σάρκες της Ελλάδας και μπλοκάρει διαρκώς την όποια ελάφρυνση χρέους


3/6/2016

«Πυρά» κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το Βερολίνο απαιτεί τις… σάρκες της Ελλάδας, η οποία ταλανίζεται από υψηλά χρέη, οικονομική ερήμωση, τράπεζες με προβλήματα και από αυξημένες ροές μεταναστών που κατέληξαν στη χώρα από την λανθασμένη ανοικτή πρόσκληση της Μέρκελ σε πρόσφυγες από τη Συρία».

Στο δημοσίευμα τονίζει ακόμη πως ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι μήνες που η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια και που θα συζητηθούν οι μελλοντικές αποπληρωμές της χώρας. Και η Γερμανία, όπως λέει, που είναι η μεγαλύτερη δανείστρια της Ελλάδας, παίζει σκληρά, όπως κάνει πάντα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Daily Mail επικαλείται δήλωση του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος προειδοποίησε την Τρίτη πως η αδυσώπητη επιμονή της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την τήρηση σφιχτών συμφωνιών αποπληρωμών αποτελεί θηλιά για την Ελλάδα, στην οποία η μόνη ακμάζουσα βιομηχανία σήμερα είναι τα συσσίτια.

«Οι όροι της Γερμανίας οδηγούν σε μια επιπλέον μόνιμα αυξανόμενη λιτότητα στην Ελλάδα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως αυτό καταλήγει σε μεγαλύτερη δυστυχία για μια χώρα με ήδη «τσακισμένη» οικονομία.

Κανείς δεν αμφιβάλλει σύμφωνα με το άρθρο, ότι η Μέρκελ μαζί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Bundesbank εξουσιάζουν την Ευρώπη και τις 19 χώρες της Ευρωζώνης με «σιδηρά γροθιά». Η Γερμανίδα Καγκελάριος μόλις εχθές προειδοποίησε τη Βρετανία για τις συνέπειες που θα έχει μια έξοδος από την Ε.Ε. Η αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να «τρέχει» η Ευρώπη στους δικούς της ρυθμούς και είναι αποφασισμένη να επιβάλει σκληρή θεραπεία για πολλές οικονομίες. Δεν έχει σημασία αν αυτές οι πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις χώρες.

Η σκληρότητα της γερμανικής πολιτικής, σύμφωνα με το άρθρο, άνοιξε ένα χάσμα ανάμεσα στους έχοντες και μη έχοντες στην Ε.Ε. Δηλητηρίασε την πολιτική ατμόσφαιρα και οδήγησε σε σημαντικές πίκρες πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα. Κάθε χρόνο, όταν η ημερομηνία για την αποπληρωμή υποχρεώσεων πλησιάζει, η πικρία μεγαλώνει.

Πολύ μακριά από το να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στις χώρες, προκαλεί βαθιά ρήγματα στην Ευρώπη φτωχοποιώντας πολλές περιοχές σε αυτή.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα υποστηρίζει πως «παρά την αναταραχή που έχει προκληθεί στην Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2009, η Γερμανία συνεχώς μπλοκάρει τις προσπάθειες για να ανακουφιστεί η χώρα από το βάρος του χρέους- μια κίνηση που θα τη βοηθήσει να ανακάμψει και να αναπτυχθεί ξανά.

Πηγή

Η πρωτότυπη δημοσίευση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου