Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Διχαστικό διάγγελμα Παυλόπουλου υπέρ ευρώ



 3/1/2017

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος στο διάγγελμα του ενόψει της έλευσης του νέου έτους, μεταξύ άλλων είπε:

''Μπροστά σ' αυτή την εθνική, κυριολεκτικώς, πρόκληση οφείλουμε, φυσικά καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, να αναλάβουμε τις ευθύνες  μας και να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και το μέλλον το οποίο ανήκει στην Ελλάδα μας. Πριν απ' όλα, όσοι συμμετέχουμε στο πολιτικό σύστημα με πρώτους εκείνους που το επηρεάζουμε ευθέως μέσω των αποφάσεων μας, έχουμε χρέος ν' αποδείξουμε εμπράκτως τούτο:

Σεβόμενοι την ιστορική διαδρομή και την προσφορά καθεμιάς των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων καθώς και τις αυτονόητες σε κάθε δημοκρατία ιδεολογικές και επέκεινα πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός της χώρας ότι τα μεγάλα και σημαντικά, δηλαδή τους εθνικούς μας στόχους, τους υπερασπιζόμαστε αποφασισμένοι και με αρραγή ενότητα. Σ' αυτό το πλαίσιο, ας μου επιτραπεί, δίχως να υποτιμώ άλλους, να αναφερθώ στους εξής δύο κορυφαίους στόχους:

Πρώτον στην αταλάντευτη και ενεργό πορεία μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της της ευρωζώνης. Η πορεία μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη δοθέντος ότι έιναι από κάθε άποψη υπαρξιακή και για εμάς και για την Ευρωπαική Ένωση. Σ' εκείνους δε οι οποίοι αμφισβητούν, θέλω να ελπίζω καλόπιστα, τις ικανότητες μας αναφορικά με την συνεπή εκπλήρωση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων απαντούμε δίχως ίχνος αλαζονείας και έλλειψης επίγνωσης των δυνάμεων μας. Οι Έλληνες όχι μόνον αποτελούμε εξ ορισμού συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο σύνολο του, αλλά μπορούμε τώρα που το οικοδόμημα αυτό κλονίζεται λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, να συμβάλλουμε στη στήριξη του μέσω της επιστροφής στις ρίζες του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Ρίζες που τρέφουν ευεργετικά, μεταξύ άλλων και κατ' εξοχήν, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και η χριστιανική διδασκαλία και παράδοση. Και τούτο διότι εμείς μέσα από τη δική μας πικρή εμπειρία μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους εταίρους μας ως προς τα εξής:

Είναι ανάγκη να αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας. Πολιτική που συρρικνώνει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των περισσότερων κρατών-μελών και επηρεάζει αρνητικώς τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και την κοινωνική συνοχή της και ν' αντικατασταθεί με μία οικονομική πολιτική η οποία συνδυάζει αρμονικά την πάταξη των ελλειμμάτων και της σπατάλης καθώς και της κρίσης χρέους με την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Η πολιτική αυτή πρέπει να στηριχτεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τις κατάλληλες επενδύσεις καθώς και στην ορθολογικώς σχεδιασμένη τόνωση της ρευστότητας και της ζήτησης. Μια τέτοια πολιτική θα στηρίξει και το θεμελιώδες κεκτημένο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού δηλαδή το κοινωνικό κράτος δικαίου.''


Ο κ. Παυλόπουλος βάφτισε εθνικό στόχο να παραμείνουμε στην ευρωζώνη παρ' όλο που έχουν περάσει εξήμισι χρόνια με μνημόνια τα οποία και ο πιο υπομονετικός έχει καταλάβει πού οδηγούν. Μ' αυτό τον τρόπο στιγματίζει ως αντεθνική συμπεριφορά όποιον δεν θέλει να μείνουμε στην ευρωζώνη που είναι η αιτία όλων όσων συμβαίνουν. Δηλαδή της εσωτερικής υποτίμησης (μειώσεις μισθών και τιμών) καθώς και των μειώσεων των δημοσίων δαπανών που έχει διαλύσει τις κρατικές υπηρεσίες, τον εθνικό στρατό κι έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την ανεργία εκατομμύρια Ελλήνων.

Αντί να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης του Σόιμπλε δηλώνοντας την υποταγή του στις ''ευρωπαϊκές υποχρεώσεις'' μας δηλαδή στην εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, (μειώσεις μισθών, συντάξεων, δημοσίων δαπανών, ιδιωτικοποιήσεων). Εξέφρασε δε ως άλλος Βαρουφάκης, το ευχολόγιο του ν' αλλάξει η πολιτική της ΕΕ. Τι θεωρεί άραγε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι είναι όσοι θέλουν να σταματήσει αυτή η πολιτική; Δεν είμαστε στο 2010 για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν ελπίζει ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση στο μέλλον. Μήπως θεωρεί ότι έχουν αντεθνική συμπεριφορά; Ποιος βάφτισε εθνικό στόχο να παραμείνουμε σε έναν υπερεθνικό οργανισμό, όπως είναι η ευρωζώνη, η ολοκλήρωση της οποίας θα είναι η Ομοσπονδία που θα είναι το τέλος του ελληνικού έθνους-κράτους;

Αντί να είναι διχαστικός θα έπρεπε να εκφράζει όλους τους Έλληνες. Το διάγγελμα του ήταν κομματικό γιατί εξέφρασε την πολιτική που ακολουθούν συγκεκριμένα κόμματα και όχι όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου