Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Τόμσεν: Τα πλεονάσματα 3,5% θα βλάψουν την ανάπτυξη


10/3/2017

Τη θέση ότι τα πλεονάσματα 3,5% θα βλάψουν την ανάπτυξη εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης του Atlantic Council, τονίζοντας, παράλληλα, για ακόμη μια φορά ότι το ελληνικό χρέος είναι «ξεκάθαρα μη βιώσιμο».

Ερωτηθείς για την Ελλάδα, επανέλαβε ότι καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την πλευρά της Αθήνας δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς πιο ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι «Κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Τις απόψεις Τόμσεν έδειξε να ενστερνίζεται και ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ που επίσης μετείχε στη συζήτηση.

«Είναι απολύτως απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Είδαμε την ανάπτυξη που παραμένει μηδενική», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου