Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Οι νότιοι έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και σε γυναίκες


30/3/2017

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται από την πλευρά της στη νέα πρόσκληση που απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για να συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο.

«Επισήμως λέγεται ότι θα συζητήσουν για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Οι ευρωβουλετές πάντως μάλλον ενδιαφέρονται για ένα άλλο θέμα». Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθεί η γνωστή πλέον ρήση του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που ξόδεψαν τα χρήματά τους σε «σναπς και γυναίκες» ζητώντας στη συνέχεια την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Η Πορτογαλία και η Ιταλία ζήτησαν ήδη την παραίτησή του. Επίσης και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας αντέδρασαν με έντονο θυμό. Ο Ταγιάνι από την πλευρά του χαρακτήρισε τη δήλωση 'ρατσιστική και σεξιστική'». Από την πλευρά του ο Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, ενώ στη συνέχεια κατόπιν πολιτικής πίεσης δήλωσε ότι το μετανιώνει. «Παρά ταύτα εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω εξηγήσεις»

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου