Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Moody's: Η αξιολόγηση «Α1» της Ιαπωνίας αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον δύο χρόνια


22/10/2015

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη τα επόμενα λίγα χρόνια, υποστηριζόμενη από τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της, δήλωσε σήμερα στέλεχος του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service.

«Όταν προχωρήσαμε σε υποβάθμιση πέρυσι, σκεφτόμασταν ότι υπάρχουν αβεβαιότητες αλλά η αξιολόγηση A1 αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε στο Reuters ο Κριστιάν ντε Γκούζμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος αξιολόγησης κρατικού αξιόχρεου της Moody's. «Αλλά πάντα παρακολουθούμε».

Ο ντε Γκούζμαν είπε ότι ενώ μπορεί να έχει νόημα για την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες εάν η οικονομία χρειαστεί μια πρόσθετη ώθηση, συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχίες η πιθανότητα η χώρα να καθυστερήσει την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων που έχει προγραμματιστεί για το 2017.

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιαπωνία σε Α1 τον περασμένο Δεκέμβριο, επικαλούμενος την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να πετύχει το στόχο μείωσης του χρέους. Οι προοπτικές για την Ιαπωνία είναι σταθερές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου