Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ανυποχώρητος ο Φρανσουά Ολάντ


17/5/2016

Σε κλοιό απεργιών βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων στον εργασιακό τομέα. Ο γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο, δηλώνοντας πως απαιτείται χρόνος για να φανεί η αξία των μεταρρυθμίσεων.

Με φόντο τις πολλαπλές απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας, ενάντια στον εργασιακό νόμο, με αποκλεισμούς σε οδικούς άξονες γύρω από μεγάλες πόλεις που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ, δυσκολίες σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα νωρίς το πρωί στο ραδιόφωνο Ερόπ 1 ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει. «Ο νόμος θα περάσει γιατί συζητήθηκε, τροποποιήθηκε και διορθώθηκε. Δεν θα υποχωρήσω γιατί είναι πολλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν υποχωρήσει. Δεν μπορώ να το κάνω εφ’ όσον έχει βρεθεί ένας συμβιβασμός και συμφωνούν τα ρεφορμιστικά συνδικάτα και η πλειοψηφία των σοσιαλιστών» δήλωσε.


Σοσιαλδημοκρατία αλά γαλλικά

Στο ερώτημα εάν ξέρει που οδηγεί τη χώρα απάντησε ότι την οδηγεί προς μια σοσιαλδημοκρατία αλά γαλλικά όπου το κράτος καθώς και οι κοινωνικοί εταίροι έχουν το ρόλο τους. Αναγνώρισε ότι η μάχη για τη μείωση της ανεργίας δεν έχει κερδηθεί, προσπάθησε όμως να αποδείξει με νούμερα, ότι η κατάσταση έχει καλυτερεύσει, γι' αυτό και τον Ιούλιο θα αποφασίσει για μια νέα φορολογική μείωση των νοικοκυριών το 2017. Η δεξιά δεν τον τρομάζει, κάλεσε μάλιστα τους πάντες να διαβάζουν τα προγράμματα των υποψηφίων για τις προκριματικές, που με τις περικοπές στο δημόσιο θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα θεμέλια του κράτους.

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου