Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Οι Έλληνες στη μέγκενη των φόρων


19/5/2016

Ανταπόκριση από την Αθήνα για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν και την υπερφορολόγηση των πολιτών φιλοξενεί η Neue Zürcher Zeitung. Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά με στοιχεία στην επιβολή των φόρων τα τελευταία χρόνια και σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου η κατάσταση κάθε εβδομάδα χειροτερεύει. Εάν σφίξει ακόμα περισσότερο η φορολογική μέγκενη, τότε το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει προβλήματα νωρίτερα από ό,τι υπολογίζεται, κυρίως εάν επαληθευθούν οι φόβοι των τουριστικών επιχειρήσεων για μια μικρή μείωση των τουριστικών αφίξεων».

Και η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω : «Όλα αυτά είναι γνωστά στους πρωταγωνιστές των εξελίξεων σε Ελλάδα και ΕΕ. Ο Τσίπρας όμως δεν θα άντεχε να μειώσει τις δαπάνες (όπως μισθούς και συντάξεις, οι οποίες αποτελούν το 95% των κρατικών δαπανών) και να εξοργίσει την πολιτική του πελατεία. Οι ευρωπαίοι εταίροι, από την άλλη πλευρά, δεν θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να αλλάξει κάτι. Λίγο πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα και δεδομένης της σκλήρυνσης του μετώπου με την Τουρκία στο προσφυγικό, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν μια νέα ελληνική κρίση. Ο Τσίπρας και οι αριστεροί ριζοσπάστες τους εξέπληξαν πάντως θετικά: μέχρι σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων ψήφισαν όλα τα επώδυνα μέτρα».

Αναφορές στο γερμανικό Τύπο υπάρχουν ακόμα για την χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία στην Ειδομένη. Για παράδειγμα η Zeit γράφει πως «Μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες προσπάθησαν με την βοήθεια ενός συρμού να σπάσουν τον φράκτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. H αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων».

Πηγή Deutsche Welle

Το τελευταίο δημιούργημα της προπαγάνδας του συστήματος του ευρώ είναι να γίνουν μειώσεις των δημοσίων δαπανών για να μειωθούν οι βαρύτατοι φόροι. Η αλήθεια είναι ότι οι μειώσεις των δημοσίων δαπανών θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία με αποτέλεσμα να μειωθούν οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι που θα εισρπαξει το κράτος κι έτσι θα αναγκαστεί ναβάλει κι άλλους φόρους.

Όμως μ' αυτόν τον τρόπο το σύστημα κερδίζει χρόνο. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την ΝΔ που υπόσχται μειώσεις των δημοσίων δαπανών και μειώσεις των φόρων πράγμα που είναι αδύνατο να γίνει αλλά με το πρόσχημα ίσως της ''επειλής'' για έξοδο από το ευρώ θα βάλει φόρους κι έτσι θα περάσει κι άλλος χρόνος για να συνεχιστεί η εφαρμογή των διαβόητων μεταρρυθμίσεων.

Αυτό που θέλει να κάνει το σύστημα του ευρώ με ηγέτιδα την Γερμανία, είναι να έρθει σε μία κατάσταση η Ελλάδα όπου η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα διαλυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΕΣΥ και θα έχουν ολοκληρωθέι τα διοικητικά μέτρα όπως η ανεξαρτησία της Γ.Γ. Εσόδων και του ΤΙΠΕΔ που θα εξαφανίσουν την εθνική κυριαρχία.

Ο μόνος τρόπος για να μην γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω είναι να αποκτήσουμε και πάλι εθνική οικονομία με εθνικό νόμισμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου