Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική


22/5/2017

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε το πρωί της Δευτέρας λίγες ώρες πριν το Eurogroup, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το Eurogroup θα συζητήσει τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι είναι αξιοσημείωτες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη ο στόχος να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική.

Ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι το ΔΝΤ είναι πιο επιφυλακτικό από την ευρωζώνη στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα και ότι παραμένουν οι διαφορές ΔΝΤ-ευρωζώνης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες νέα μέτρα για την Ελλάδα που θα απαιτούσαν νέο πρόγραμμα».

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η Γερμανία δεν πρέπει να απομονωθεί λόγω της στάσης της για το ελληνικό ζήτημα

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Δευτέρα ότι συμφέρον του Βερολίνου είναι να μην απομονωθεί λόγω της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα και στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την έκκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάπριελ που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, για σαφή δέσμευση από την ευρωζώνη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επικρίνοντας στην ουσία την σκληρή στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Μιλώντας σε καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε ότι οι θεσμοί, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν δεν αποκλίνουν και πολύ στις εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα.

«Συμφέρον της Γερμανίας είναι να μην απομονωθεί πολύ...», δήλωσε ο Σέφερ. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε ότι όλοι θέλουν μια λύση «προς το συμφέρον της Ελλάδας» και ότι είναι στα χέρια του Eurogroup να βρει λύση στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου