20/12/2011
«Μη δώσετε αφορμή στην Ευρώπη να βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα», ανέφερε σε αποκλειστική του συνέντευξη στους «Νέους Φακέλους» ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλο και προειδοποίησε για «τρομερές συνέπειες» σε περίπτωση που η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής και βγει από την Ευρωζώνη.
Ο Καβάλο εξήγησε ότι η στάση του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική, γι’ αυτό και όπως υπογράμμισε, «η τρόικα θα ζητά πάντα περισσότερες μεταρρυθμίσεις». «Στο βαθμό που οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες - και πιστεύω είναι αναγκαίες - η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο για να τις εφαρμόσει και να μην δημιουργήσει καμία αμφιβολία», συνέχισε.
Ακόμα, ο Καβάλο ξεκαθάρισε ότι Ελλάδα και Αργεντινή δεν είναι το ίδιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «παρόλο που η κρίση είναι βαθύτερη στην Ελλάδα, προς όφελος της, η χώρα σας έχει τη στήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, που η Αργεντινή δεν είχε το 2001».
Τέλος, ο Ντομίνγκο Καβάλο μίλησε στους «Νέους Φακέλους» για το πώς συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της Αργεντινής επωφελήθηκαν από την έξοδο της χώρας από το δολάριο το 2001, ενώ εξήγησε πώς η ταχεία ανάπτυξη της χώρας μετά το 2003 οφείλεται όχι στην επιστροφή στο Πέσο Αργεντινής, αλλά σε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει πριν την χρεοκοπία της χώρας.
Πηγή:
http://www.skai.gr/news/finance/article/189656/antigrafotouproin-up-oikonomias-argedinis-tromeres-sunepeies-se-periptosi-pou-i-ellada-vgei-apo-tin-eurozoni/
Ποιος είναι ο Ντομίνγκο Καβάλο;
Γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής το 1946, όπου σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ. Πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Κάρλος Μένεμ (1989-1999) και του Φερνάντο Δε Λα Ρούα (2001). Ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του Νόμου της Μετατρεψιμότητας (ισοτιμία 1 προς 1 δολαρίου και πέσο), ενώ αυτός διέταξε και τη δέσμευση των καταθέσεων κατά την κρίση του 2001 (Κοραλίτο). Σήμερα, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και συμμετέχει σε διάφορα οικονομικά σεμινάρια ανά την υφήλιο.
http://krisi2011.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html
Ο άνθρωπος που κατάστρεψε την Αργεντινή, μας λέει να ακολουθήσουμε την πολιτική του. Χρησιμοποιεί το επιχείρημα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, όπως κάνουν κι εδώ οι υποστηρικτές του ευρώ.
Η Αργεντινή 10 χρόνια μετά την υποτίμηση του νομίσματός της, είναι στις G 20 και το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος ότι θα έχει 8% ανάπτυξη.
http://krisi2011.blogspot.com/2011/09/8_23.html
Τι θα ήταν αν συνέχιζε την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης όπως κάνουμε κι εμείς με το ευρώ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου