25/6/2013
- Στο Πολυτεχνείο τι ακριβώς έγινε, ποιοι το οργάνωσαν; Ήτο ένα καλοστημένο σχέδιο των ξένων; Το οργάνωσαν μετά από πολυετή μελέτη και προγραμματισμό κάποιοι Έλληνες οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την πολιτικοποίηση του Παπαδόπουλου και δεν ήθελαν να πάει η χώρα προς εκλογές; Τι γνωρίζετε για όλα αυτά;
Όλα είχανε πάρει το δρόμο τους και η αποστολή της 21ης Απριλίου είχε τελειώσει. Οδηγούμασταν προς εκλογές τέλη του 1973 ή το αργότερον Φεβρουάριον του 1974. Τι θέλανε λοιπόν και κάνανε το Πολυτεχνείο; Γιατί δεν αφήσανε να γίνουν οι εκλογές; Το Πολυτεχνείο ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς και μας οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία. Διαφορετική θα ήτο η εξέλιξις των γεγονότων και δεν θα είχε χαθεί η μισή Κύπρος αν οι φοιτηταί δεν έκαναν την ‘’ηρωική εξέγερση’’ για να διώξουν την Χούνταν. Η Χούντα όμως είχε φύγει σχεδόν δύο μήνας πριν. Φωνάζανε ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Όλα αυτά τα είχανε. Ο κόσμος τότε δεν πεινούσε και όλοι τους είχανε δουλειές, άρα υπήρχεν και ψωμί. Παιδεία υπήρχε και μάλιστα δωρεάν. Τώρα όσο για την ελευθερία, οι σωστοί οικογενειάρχες δεν είχαν να φοβηθούνε τίποτα. Είχαμε απαγορεύσει να τα σπάνε, να κλέβουνε, να σκοτώνουνε, να βιάζουνε, να καίνε την Αθήνα και να κάνουνε αναρχικές πράξεις. Κάντε εσείς οι νεότεροι μια σύγκριση με το σήμερα και κρίνετε. Το 1976 όταν ήμουν φυλακή, ήκουσα την Μαρία Δαμανάκη να λέει ότι το Πολυτεχνείο έγινε όλως τυχαίως και τα υπόλοιπα που λένε είναι όλα παραμύθια. Να πάτε να την βρείτε εις τα Ευρώπας να σας πει την αλήθειαν. Εγώ το μόνο που ξέρω να σας πω, είναι ότι, με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας της Δαμανάκη, ο οποίος ήτο ένας αγνός Έλληνας που επολέμησε εναντίον των κομμουνιστών στο Συμμοριτοπόλεμο και με πήρε τηλέφωνο τον Φεβρουάριο του 1973 που είχαμε και τότε επεισόδια και με παρακάλεσε να μην υποστεί ταλαιπωρία η κόρη του. Η Δαμανάκη ούτε χαστούκι έφαγε το 1973 ούτε αυτή και ουδείς άλλος φοιτητής ταλαιπωρήθηκε στο Πολυτεχνείο. Στο Πολυτεχνείο λοιπόν, μπήκανε μόνοι τους και κλειδαμπαρωθήκανε, θεωρούμενον και ως άσυλον. Νεκροί δεν υπήρξαν, γι’ αυτό και μέχρι τώρα δεν έχει εμφανισθεί ούτε μία μάνα για να πάρει σύνταξη για το νεκρό παιδί της. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπέης έλεγε ότι θα σκάψει με τις μπουλτόζες στο Βύρωνα και στην Καισαριανή για να βρει τις εκατοντάδες νεκρούς του Πολυτεχνείου που εσκότωσε η χούντα! Γελοιοποιήθηκε. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου υπάρχουν μόνο στη φαντασία αρρωστημένων μυαλών.
Πηγή
Όταν λέει για το ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο προφανώς εννοεί ότι δεν σκοτώθηκε κανείς ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο όπως απεφάνθη και το πόρισμα Τσεβά.. Τι θα έλεγε άραγε αν τον ρωτούσαν για ύπαρξη νεκρών στις περιοχές γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και σε όλη την Αθήνα;
Ο υφυπουργός Τύπου της χούντας Ζουρνατζής σε συνέντευξη τύπου στις 19/11/1973, παραδέχτηκε την ύπαρξη 11 νεκρών.(Πηγή) Δεν είναι άραγε αυτοί νεκροί της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; (κατάλογος με τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπάρχει εδώ. Δεν περιλαμβάνει δύο νεκρούς τουλάχιστον που φαίνονται στην φωτογραφία με το εξώφυλλο της εφημερίδας και είναι η υπήκοος Νορβηγίας και το 4χρονο παιδί που σκοτώθηκαν από πυρά).
Αν είχαν δρομολογηθεί εκλογές, για΄τι τον ''έριξε'' με αντιπραξικόπημα ο Ιωαννίδης; Τι έκανε ο ίδιος αλλά και ο Παπαδόπουλος για να θωρακίσει το καθεστώς του; Σε ποια κατάσταση ήταν το στράτευμα τη στιγμή που η χούντα είχε αποσύρει τη μεραρχία από την Κύπρο και η ελληνική αεροπορία είχε μόνον 6 Phantom F-4E που είχε παραλάβει ν Απρίλιο του 1974;
Η άρνηση της πραγματικότητας έχει απήχηση σε πολλούς όψιμους οπαδούς της δικτατορίας που έχουν ασπαστεί τον μύθο της. Αφ' ενός με τις επιδόσεις της στην οικονομία που στηρίχτηκαν στην ανοικοδόμηση και για το μηδενικό δημόσιο χρέος που στην πραγματικότητα ήταν στο 17% του ΑΕΠ.
Οι οπαδοί της δικτατορίας δεν γνωρίζουν ή δεν δίνουν σημασία στο γεγονός ότι μέχρι να μπούμε στο ευρώ το δημόσιο χρέος μας ήταν κατά 80% εσωτερικό και σε δραχμές και δεν επρόκειτο να χρεοκοπήσουμε ποτέ αν έμενε έτσι. Παραβλέπουν ή δεν γνωρίζουν ότι οι μειώσεις τωνμισθών (εσωτερική υποτίμηση) δεν γίνονται για το χρέος αλλά επειδή δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ όπως είπε και ο Στρος Καν όταν ήταν στο ΔΝΤ. (Πηγή)
Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν μετά την οργιώδη ανοικοδόμηση στην οποία οφείλεται η κατάσταση στις πόλεις. Κανείς δεν ξέρει πώς θα ήταν η οικονομία με την δικτατορία μετά την ενεργειακή κρίση του 1973.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου