7/12/2013
«Το μόνο που μπορεί να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - και αν αυτό το κάνει χωρίς συμφωνία με τους δανειστές μας, τότε θα φύγουμε και από την ΕΕ και η Ελλάδα θα περάσει εθνική, κοινωνική και επισιτιστική περιπέτεια» υποστήριξε στην ομιλία του, επί του Προϋπολογισμού του 2014, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Με την Ελλάδα να διαθέτει αυτάρκεια μονάχα στο ελαιόλαδο και στα φρούτα και να εισάγει το 50% του γάλακτος που πίνει, και πάνω από το 1/3 του βοδινού και χοιρινού της κρέατος, «αν οι εταίροι μας βγάλουν από την πρίζα, θα δούμε τότε πώς θα αγοράσουμε φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα. Με το νόμισμα της Ελλάδας σε υποτίμηση, τα φάρμακα θα φτάσουν στα 100 ευρώ, από 20-30 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ οι μισθοί θα πέσουν στα 100 ευρώ. Μόνο ασπιρίνη! Ποιος, με ηλικία άνω των 50 ετών, θα χειρουργείται στην Ελλάδα; Θα φτάσουμε στη σοβιετική εποχή, τότε που τους χειρουργούσαν με τα μαχαίρια και όχι με νυστέρια!» παρατήρησε ο κ. Κεφαλογιάννης.
- «Αυτά δεν τα λέει ούτε η Χρυσή Αυγή» διαμαρτυρήθηκε από τα έδρανα του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης.
- «Εννοώ μετά την κατάρρευση» διευκρίνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Κατά τα άλλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε πως στην Ελλάδα το κράτος χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του ΄80 και εντεύθεν, επισημαίνοντας: «και πως να μη χρεοκοπήσει, όταν η κεντρική διοίκηση διαθέτει 23000 αρμοδιότητες, έχουμε ψηφίσει μετά το 1974, 4.000 νόμους, 25.000 προεδρικά διατάγματα, 141.000 κοινές υπουργικές αποφάσεις, χρειαζόμαστε 30 εκατ. επικυρώσεις εγγράφων το χρόνο, 55.000 τερματικά, 2000 servers, 330 βάσεις δεδομένων, 14000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Γιατί η Ελλάδα έχει 69 ΝΠΔΔ για εκπαίδευση και κατάρτιση, 56 για έρευνα και τεχνολογία, 54 για την επιχειρηματικότητα, 19 για τον χωροταξικό σχεδιασμό και 209 για πολιτισμό και ψυχαγωγία. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Τα συμπεράσματα για τη χρεοκοπία του κρατισμού, δικά σας...».
Πηγή
Ο Μ. Κεφαλογιάννης όπως και ο κυβερνητικός συνασπισμός, είναι υπέρ της Ομοσπονδίας της ευρωζώνης γι αυτό είναι εύλογο να είναι αντίθετος με το έθνος-κράτος. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM στις 14 Φεβρουαρίου, είπε τα παρακάτω:
''Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα κι αυτό το βήμα που πρέπει να κάνει είναι προς την Ομοσπονδιακή Ευρώπη, είναι προς την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των θεσμών και κυρίως στα οικονομικά διότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κλειστός χώρος που κοιτάζει μόνον τα του οίκου της. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν νέες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο όπως είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία. Έρχονται και χώρες από την Αφρική τώρα, άρα πρέπει για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες δεκαετίες η Ευρώπη να είναι έτοιμη. Γι αυτό λέμε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνουν διάφορα πράγματα στην Ευρώπη προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδιοποίησης.'' (Πηγή)
Στοιχεία για την επάρκεια τροφίμων το 2012 που δημοσίευσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, ανατρέπουν την επιχειρηματολογία για το ότι δεν έχουμε επάρκεια τροφίμων. Επιπλέον εισάγουμε αγροτικά προϊόντα όχι επειδή δεν μπορούμε να τα παράγουμε αλλά γιατί είναι πιο φθηνά εξ αιτίας του ισχυρού ευρώ.
Όσο για την ''αποτυχία της πολιτικής από το '80 και εντεύθεν που μας χρεοκόπησε'', μέχρι να μπούμε στο ευρώ το 80% του χρέους μας ήταν εσωτερικό και σε δραχμές. Αν δεν μπαίναμε στο ευρώ δεν επρόκειτο να χρεοκοπήσουμε ποτέ. Μία άλλη χώρα, η Ιαπωνία, που έχει μεγαλύτερο ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ ακόμα και τώρα, δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί το χρέος της είναι εσωτερικό. (Πηγή)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου