Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Πυρά του καθηγητή Γ. Παγουλάτου κατά του Δ. Χιόνη για ΕΚΤ και ιταλικά ομόλογα


2/6/2018

Πυρά εξαπολύει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος κατά του συναδέλφου του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνη, με αφορμή μια ανάλυση του τελευταίου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πουλάει ιταλικά ομόλογα για να ανεβάσει τα speads.

Ο κ. Παγουλάτος με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook, όχι μόνο καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό του κ. Χιόνη, τονίζοντας πως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικά ομόλογα μειώνοντας έτσι το spread αλλά βρίσκει και «φάουλ» τον συνάδελφο καθηγητή λέγοντας πως χρησιμοποιεί στοιχεία του 2017.

Και συνιστά τέλος, με αρκετή δόση ειρωνείας, να διαβάζουμε τους «δραχμιστές» γιατί λένε «σοβαρά και τεκμηριωμένα» πράγματα            

Η ανάρτηση του Γ. Παγουλάτου:

 Τι μαθαίνει κανείς στο τουίτερ.. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Η ΕΚΤ όχι μόνο δεν πουλάει ιταλικά ομόλογα ανεβάζοντας το spread τους, αλλά τα αγοράζει μαζικά μειώνοντάς το. Από το Μάρτιο 2015 (που ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων --το QE, που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός μας) η ΕΚΤ έχει αγοράσει ιταλικά ομόλογα ύψους 341 δις ευρώ. Εξακολουθεί να αγοράζει περίπου 4 δις νέα ιταλικά ομόλογα κάθε μήνα. Επίσης, το γράφημα δείχνει μαζικές αγορές και όχι πωλήσεις από την ΕΚΤ. Επίσης, είναι του 2017. Κατά τα άλλα, να τους παρακολουθείτε τους δραχμιστές, λένε σοβαρά και τεκμηριωμένα πράγματα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου